top of page
  • Foto van schrijverSanne Regoort

Bachbloesemtherapie

Bijgewerkt op: 9 okt. 2019

Van negatieve gemoedsgesteldheid naar positieve kracht!


We kunnen soms best wat extra ondersteuning gebruiken om onze emoties in evenwicht te brengen. Hiervoor is bachbloesem een doeltreffende remedie. Ze kunnen onze emotionele balans en gemoedsstemmingen herstellen om bepaalde gebeurtenissen in het leven beter aan te kunnen. Hierbij kan je denken aan een positieve kijk, lekker in je vel zitten, blaken van positieve energie en zin hebben in de dag.
Ontstaan en filosofie van de bachbloesems

Dr. Edward Bach wijdde in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw zijn aandacht aan medisch onderzoek. Als huisarts, chirurg, homeopaat, bacterioloog en immunoloog bestudeerde hij aandachtig het menselijk gedrag, persoonlijkheid en gemoedstoestanden. Hij merkte op dat symptomen onderdrukken met chemische producten en medicatie niet de manier was om mensen te genezen. Dr. Edward Bach raakte er sterk van overtuigd dat de gemoedstoestand van een persoon in grote mate verband houdt met de ontwikkeling van een ziekte. Hij merkte op dat mensen volgens types en karakterstructuren kunnen ingedeeld worden in 7 groepen.Hij ontwikkelde 38 bloesemtincturen (Bachbloesems) die ons helpen onze emoties in evenwicht te houden en ons één te voelen met het leven.De 7 groepen van emoties

Er zijn 38 originele Bachbloesems en remedies voor elk van onze gemoedstoestanden, onderverdeeld in 7 groepen van emoties:


Angst, Onzekerheid, Neerslachtigheid, Eenzaamheid, Overgevoeligheid, Moedeloosheid & wanhoop en Overbezorgdheid.


Tijdens een consult ga ik proberen vast te stellen wat de energetisch verstorende gemoedstoestand is, zodat ik hierbij de passende bloesemremedies kan kiezen. Klachten kunnen zijn; slapeloosheid, (innerlijke) onrust, ADHD, stress, verlegenheid, eigen grenzen niet durven/kunnen aangeven, jaloezie, burn-out, ontevredenheid, nachtmerries, niet alleen kunnen zijn, schaamte, verdriet, rouw, perfectionisme, schuldgevoel en nog veel meer.....


Deze klachten zullen positief beïnvloed worden door een persoonlijke bachbloesem mix.Emotioneel evenwicht herstellen


Bachbloesems werken vooral op je emotionele welzijn. Wanneer je jezelf niet in balans voelt, kunnen daarbij ook lichamelijk klachten ontwikkelen. “Met Bachbloesems kan dit evenwicht hersteld worden op een natuurlijke manier zodat de klachten verminderen.

Bachbloesems zijn aftreksels van bloesems met elk een heel specifieke werking. Elk flesje bestaat uit een mengeling van een aantal bachbloesems, afhankelijk van het probleem.

Tijdens ons gesprek luister ik vooral naar jou om te horen wat je bezighoud en wat je hierbij tegenkomt. Er kunnen in zo'n gesprek ook emoties aangeraakt worden, die weer een indicatie kunnen zijn voor een bepaald middel. Van daaruit kan ik de juiste samenstelling kiezen, en krijg je een flesje mee naar huis. Ook test ik regelmatig energetisch uit welke bloesems nu jou het beste ondersteunen.Tijd nemen en geven

In een remedieflesje worden tot maximaal 7 verschillende Bachbloesems gecombineerd, afhankelijk van je klachten. “De druppeltjes doe ik in een flesje met gezuiverd water met een paar druppels alcohol voor de houdbaarheid. Je kunt de druppels innemen puur op de tong (4x/dag 4 druppels) of in een glas water/sap etc. doen. De Bachbloesems werken in op het emotionele en buigen het negatieve om naar positieve gevoelens. De verandering kan heel subtiel werken waardoor je het misschien niet meteen merkt, maar na enkele weken zal je zeker een verschil voelen/opmerken.


Enkele bachbloesem middelen en hun werking


Bachflower Essence
Mimulus guttatus, Maskerbloem

Mimulus (maskerbloem) helpt concrete angsten te overwinnen!

Angsten voor spinnen, honden, liften, inbrekers, mensenmassa's, spuitjes, spreekbeurt geven en angst om kanker te krijgen zijn goede indicaties.

Ook kinderen die zich achter moeders rok verstoppen, mensen die snel blozen, stotteren, nerveus giechelen en verlegenheid zijn kenmerken van mensen die mimulus van de Bachbloesems evt. kunnen gebruiken.

Ook mensen met overgevoeligheid voor prikkels zoals licht, geluid, kou, ruzie, tegenspraak evenals voedingsintoleranties en overgevoeligheid voor pollen (hooikoorts) zijn aanwijzingen die kunnen duiden op deze Maskerbloem.Hornbean (haagbeuk)

Bachflower Essence
Hornbean (Haagbeuk)

Laat een frisse wind door je geest waaien!


Dit is een middel voor uitgeputte studenten, het maandagmorgen gevoel, overwerkte mensen, nog vermoeider je bed uitkomen als dat je erin bent gestapt, geestelijke vermoeidheid, na overmatig naar schermen te kijken zoals iPad/Computer/TV/Mobiel en ook na langdurig lezen. Ook bij vermoeide geïrriteerde ogen kan Hornbean helpen.

bachflower essence
Impatiens (Reuzebalsemien)

Impatiens (Reuzebalsemien)

Time is money!!!!

Deze bloesem is voor mensen die altijd haast hebben en ongeduldig zijn. Mensen die snel geïrriteerd zijn, ongeduldig, jachtig, ze kunnen geen begrip opbrengen voort het trager functioneren van de ander. Door deze bloesem, krijgen deze mensen meer geduld en kunnen meer begrip opbrengen voor de andere werkwijze de hun medemens. De natuurlijke eigenschappen als snelheid en efficiëntie in werken, snel van begrip zijn en besluitvaardigheid worden ten dienste van de gemeenschap gesteld in plaats van hetzelfde te eisen van de andere. Hierdoor komt men een stuk zachtaardiger voor de dag.Is je interesse geprikkeld en denk je dat bachbloesems jou ook kunnen ondersteunen?

Neem dan contact met me op

224 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page