top of page
  • Foto van schrijverSanne Regoort

Bioresonantie therapie

Bijgewerkt op: 9 okt. 2019

Het woord bio betekent leven en verwijst naar levende systemen zoals mensen, dieren, planten en micro-organismen. Resonantie is afkomstig van het Latijnse woord ‘resonare’,  wat meetrillen betekent.

Ooit liet men in een tv-reclame zien dat een zangeres met haar stem een glas kon laten breken. Als de stem exact dezelfde frequentie/trilling van het glas heeft dan gaat het glas meetrillen(=resoneren) en kan vervolgens breken.

Bioresonantie heeft te maken met levende systemen(mensen, dieren, planten) die in een bepaalde frequentie meetrillen. Om iets mee te laten trillen (resoneren) moet de trillingsfrequentie van de zender overeenstemmen met die van de ontvanger.De BICOM bioresonantie apparaat


De Bicom Bioresonantie

De Bicom bioresonantie is een specifiek diagnose en therapiesystematiek waarmee de geneeskunde een nieuwe weg is ingeslagen. De basis van de bioresonantietherapie berust op de nieuwste ontwikkelingen en inzichten uit de biofysica. Onderzoek hierin heeft op vele terreinen tot onverwachte technologische ontwikkelingen geleid. Bij de Bicom bioresonantietherapie worden deze principes sinds vele jaren met groot succes toegepast. Met het Bicom systeem kan in veel gevallen de werkelijke en vaak verborgen oorzaken van ziekte ontdekt worden. Belastende substanties verstoren een goede onderlinge communicatie van de cellen. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangetast, waardoor klachten en symptomen niet meer verdwijnen. Met het BICOM-systeem worden kenmerkende frequenties van substanties getest, dit is pijnloos. Om het lichaam te ondersteunen belastingen te verwijderen worden therapeutische frequenties ingezet.


Hoe werkt bioresonantie?

Bioresonantie maakt onder andere gebruik van de elektro-magnetische trillingen van de patiënt zelf.

De zwakke elektro-magnetische trillingen ontstaan door chemische processen in de cellen. De elektro-magnetische signalen, die in en om het lichaam aanwezig zijn, kunnen met behulp van electrodes worden opgevangen, via een kabel met een apparaat worden verbonden, daar worden gefilterd, versterkt of geïnverteerd, en daarna naar de patiënt worden teruggestuurd via een behandelmat in de rugzitting van de behandelstoel.

In het apparaat worden door een filter de harmonische en disharmonische trillingen van elkaar gescheiden. Harmonisch wordt beschouwd als gezondheidbevorderend, disharmonisch als schadelijk. De harmonische trillingen worden versterkt of verzwakt teruggeven, de disharmonische trillingen kunnen elektronisch in hun spiegelbeeld (180 graden fasedraaiing) worden teruggekoppeld.

Bij de behandeling met het Bicom apparaat worden dus uit de ultra fijne lichaamseigen signalen precies die passende therapietrillingen gevormd die gericht de positieve energieën stimuleren en de ziekmakende tegenkoppelen. Inmiddels is wetenschappelijk vastgesteld dat ons DNA zich kan gedragen als een opgerolde antenne die gevoelig is voor laagfrequente elektromagnetische velden.Bioresonantie test en behandeling

Door te meten met welke frequenties de binnenkomende informatie resoneert krijg ik een goede indruk over de verstoringen die aanwezig zijn. Veel ziekteprocessen beginnen met verstoorde, disharmonische trillingen. Op deze manier wordt de vaak verborgen oorzaak van de ziekte, of datgene wat een ziekte in stand houdt, opgespoord. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een allergie, virus, bacterie, parasiet, enzovoorts. Deze kunnen dan specifiek behandeld worden.


Vervolgens wordt een individueel behandelplan opgesteld en in overleg met de patiënt gekeken naar wat hij zelf kan doen om zijn genezing te bespoedigen.  Het doel van de therapie is derhalve de ziekmakende invloeden en oorzaken uit te schakelen en de zelfgenezende kracht van het lichaam te activeren.


Therapie met de Bicom

Door middel van een biologisch filter scheidt het Bicom apparaat de binnenkomende gezonde en zieke trillingen. De harmonische, gezonde trillingen worden versterkt teruggegeven. De disharmonische, ongezonde trillingen worden, al dan niet versterkt, spiegelbeeldig aan de persoon teruggegeven. Zij verzwakken dan de foutieve, zieke trillingen of heffen deze zelfs helemaal op. Daardoor verdwijnt de foutieve besturing van het lichaam en krijgt het lichaam de mogelijkheid om zijn zelfgenezende kracht te activeren en daarmee te genezen.


Extra

Tijdens de behandeling kan een remedie met behulp van de juiste frequenties opgeladen worden. Deze bevat dan dezelfde trillingen/informatie als de gegeven behandeling en kan (vaak samen met een homeopathisch middel) naar huis meegegeven worden om het behandelingseffect te versterken en te verlengen.


Welke klachten zijn met Bioresonantie te behandelen?

De Bicom bioresonantietherapie is effectief als het gaat om het behandelen van acute-(bijv. hooikoorts) en chronische allergieën. Ook aandoeningen van de interne organen zoals maag, darm, lever en gal zijn goed te behandelen. Tevens is de Bicom therapie effectief bij huid, longaandoeningen, pijnklachten (bijv. migraine), problemen met de weerstand, chronische vermoeidheid, reumatische klachten, K.N.O. problemen, kinderziekten en de gevolgen van inentingen, sportletsel/blessures, alsmede het opheffen van energetische blokkaden. Ook klachten als LYME en CVS zijn goed te behandelen. Daarnaast kan de bioresonantietherapie goed worden ingezet bij het stoppen met roken en andere verslavingen.Voordelen van bioresonantie

De bron van de klachten is vaak te achterhalen. De veroorzaker van de klachten kan vaak geëlimineerd worden. Effect van de therapie is meetbaar. Je kunt meten welke middelen (supplementen of medicijnen) een positief effect hebben en dus zinvol zijn om in te zetten. Geschikt voor zowel chronische als acute  aandoeningen. Het is een pijnloze therapie en derhalve geschikt voor (kleine) kinderen.
1.442 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page